A hús mellé sajtot is tegyünk grillre!

Ha minőségi a hús, még pácolásra sincs szükség. Elég csak a grillre tenni a szeleteket, és ott sózni, frissen őrölt borssal megszórni. Ezt állítja Serényi Zsolt, a Tetovált séf, akinek a tippjeit a Nosalty osztotta meg nemrég. Ugyanitt olvasható az is, hogy a grillsajtokkal ugyancsak nagyon jól feldobható a húsok íze. Amivel természetesen mi is egyetértünk.

Ahogy írják: akár a saját készítésű hamburgerhúsra is olvaszthatunk egy kevés sajtot. Majd az így készült húspogácsát friss zöldségekkel együtt buciban szervírozhatjuk.

És hogy milyen sajtokat válasszunk ehhez?

Ideális lehet a Camambert, a feta vagy mondjuk a kifejezetten grillezésre készített, kevésbé zsíros, félkemény, keményebb sajtok valamelyike. Mondjuk olyanok, amiket bükkfával füstöltek. Az ilyen sajtok nagyon jól passzolnak a grillhúsokhoz és a rácson készült zöldségekhez is ideálisak.

Hamburgerbe is mehet a grillsajt – erre a húsra például bátran tehetnénk egy szelet fetát

De ha nem érnénk be a “gyári” ízekkel, ha igazán gurmék vagyunk, akár rozmaring ágat is szúrhatunk a sajtba, sőt a húsokhoz hasonlóan pácolhatjuk is azokat. Az oliva olaj mellé tehetünk mondjuk lilahagymát, fokhagymát, borókabogyót, babérlevelet, zöldfűszereket, paprikát és chilit is. Így érleljük a sajtot egy-két hétig. Majd mehet a grillre. A pácvariációknak egyébként csak a képzelet szabhat határokat. Úgyhogy bátran kísérletezz!

Ha készítenél a húsokhoz saját ízesítésű grillsajtot, egy-két tippet a Mindmegette.hu-n is találsz.

Ha pedig már a beszerzésen a sor, nálunk a húsok mellett sajtot is választhatsz a sütögetéshez. A sajtpultunkat a bisztró részen találod.

Nézz be ide is!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.