A mi grillezős tippjeinket is ajánlják a Borsban

A Kámon-Hús grillezős tippjeit is ajánlja a Bors. A napokban megjelent cikkben Sárközi Ákos séftől, a TV2 sztár szakácsától is kérdeznek. És a mi szakértői tanácsainkat is megosztják.

A borsonline.hu-n postolt tippek között olvasható, hogy a grillezés akár egy befejező művelet is lehet. Sárközi Ákos például úgy készít tarját, hogy előző nap 8-10 órán át puhára párolja, majd szeletelve süti meg a faszénen. Így a hús percek alatt elkészül, és nem kell hosszú időn át a grill felett állni. A húsokról annyit mondott, hogy a picit zsírosabb verziókat jobb grillezni, mert ezek nem száradnak ki. A séf pácnak a zöldfűszereket ajánlja. Szerinte egyébként nem szükséges mindig pácolni, hiszen a kinti sütögetéskor a hús amúgy is megkapja a füstös ízt. A Michelin-csillagos séf szerint nem kell feltétlenül csak húsokban gondolkodni. Akár szezonális gyümölcsöket is grillezhetünk. Példaként cukros vagy akár chilis cseresznyét is  – ezek remekül illenek a húsokhoz. De kiváló a barack is, amit akár desszertként egy gombóc fagyival is lehet tálalni. A Bors megkérdezte a grilltippekről Tatai Robit, a TV2 Séfek séfe című műsorának nyertesét is. Ő a komolyabb pácokra esküszik. Elmondása szerint érdemes a húsokat legalább egy nappal korábban egy fém edényben ízesíteni. A zöldségek grillezéséről annyit mondott, hogy csak a húsok sütése után tegyük azokat a rácsra. Hozzátett: a felvágott padlizsánt, cukkinit és a különféle zöldségeket kenegessük egy rozmaringból készített ecsettel, amit közben fokhagymás-chilis olívaolajba mártogatunk.

Készülnek a kámoni finomságok egy szombathelyi eseményen.

A hús kiválasztásával kapcsolatban a Kámon-Hús tippeket idézi a Bors:

A legízletesebb az a hús, amin van egy kevés zsír, ezért erre a célra a sertéstarja a legjobb. A Kámon-Hús szakemberei szerint a csirkemell egyeseknek túl száraz lehet. A szárnyasok készülnek el leghamarabb, és ha csontos részt is teszünk a rácsra, akkor a csont melletti részeket ellenőrizzük, hogy megsültek-e. A marhahús nagyobb felkészültséget igényel, legtöbben marha vesepecsenyéből készítenek steaket.

Kedvet kaptál a grillezéshez?

Nézz be hozzánk és segítünk kiválasztani a megfelelő hús alapanyagot.

 

 

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.