Barbecue vagy grill? Nem mindegy

A Nyárspolgár BBQ szaklap alapítója mondta el az alapvető különbségeket az origo.hu gasztrorovatának. Te melyiket választod szívesebben?

Különbség ugyanis van a grillezés és a barbecue között. Előbbi esetében húsok gyors, rácson történő elkészítését értjük, míg a bbq-nál a lassú, alacsony hőfokon, direkt hővel és sok füsttel készített hús sütését. A cikkben olvashatjuk, hogy a bbq-nál alsó hangon a csirke 3-4 óra alatt készül el, a komolyabb marhahúsok 12-18 óra alatt. A hőfok is alacsonyabb, maximum 130 fok, de inkább 105-120 fok – fogalmaznak.

grillezes

Az is olvasható, hogy a barbecue-n készülő hús íze, szaftossága és zamatossága össze sem hasonlítható a grillezett húsokéval – de utóbbiak védelmében megjegyezik, hogy mindkét módozatnak megvan a maga ideális terepe.

 

Ha többet szeretnél megtudni, nézz rá a Nyárspolgár oldalára vagy olvasd el a teljes cikket az origo.hu gasztrorovatában.

 

Legyen a számodra nyerő bármelyik elkészítés mód, a hús kiválasztásában segítünk. Grillezéshez és bbq-hoz való húsokért gyere hozzánk bátran Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletébe.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.