A disznótoros mellé a legjobb a pálinka – a többség így gondolja

A disznótoros mellé a legjobb a pálinka. A legtöbben legalábbis ezt állítják. És azt is, hogy barátokkal a legjobb inni és mértékkel fogyasztva az egészségnek is jót tesz.

 

A pálinka már a fiatalok körében is kedvelt rövidital, a 18-39 éves korosztály 45 százaléka fogyasztja. A legjobb a barátokkal együtt inni, de az egyik leginspirálóbb helyzet a párlat elfogyasztására a disznótor. Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. magyarországi pálinkafogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből kiderül, hogy a gyümölcs aromáját tekintve a szilvapálinka, a mézes és a vilmoskörte a legnépszerűbb.

kolbasz-sonka

A pálinkafogyasztás motivációját tekintve az derült ki, hogy inkább alkalmakkor fogyasztjuk (37 százalék). Étkezések kísérőjeként, aperitifként. De a válaszadók 28 százaléka fogfájás, gyomorfájás és torokfájás csillapítására is alkalmazza ezt a “gyógymódot”.

 

Nézzük azért meg, a pálinka milyen ételekhez passzol igazán.

 

A gyümölcsösebb, kisebb alkoholtartalmú pálinka a könnyedebb ételekhez illik, így a halakhoz, a fehér húsokhoz, a szárnyasokhoz. Az erősebb párlat inkább a vörös húsból készült ételekhez ajánlott. Sertéshez, marhához jól passzol a szilva, a kajszi, a körte. A vadhúshoz viszont az erdei gyümölcsökből készült párlatokat ajánlják a pálinka szakértői. A palinkaut.hu oldalon olvasható, hogy desszertekhez is bátran rendeljünk, az édes ételekhez a mézes pálinka alapú likőröket javasolják.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.