Ön egészségesen étkezik? A lakosság tíz százaléka tesz csak így

Tízből egy magyar étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően egészségesen, és összességében négyből hárman figyelnek az ételek testsúlyra gyakorolt hatására.

Ez derült ki a GfK Hungária legfrissebb kutatásából. Megállapították, hogy Magyarországon a joghurt, a margarin, a reggeli gabonapelyhek és a teák esetében fontos a fogyasztóknak az egészséget javító hozzáadott tápanyagok megléte.

Itthon is egyre inkább gondoljuk úgy, hogy meghatározó az étkezés jelentősége az egészségben. Emiatt fogyasztunk rendszeresen zöldséget, gyümölcsöt, tejet és tojást. Közölték, hogy ezek mellett a bioélelmiszerek is egyre népszerűbbek. Meglepő adat, hogy csupán a lakosság 10 százaléka étkezik teljesen egészségesen. Kiderült az is, hogy az egészségtelen ételeket a lakosság nagyjából negyede kerüli. Háromnegyedük figyel oda az étkezésre, fokozottan ügyel arra, hogy mit eszik.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.