Összegyűjtöttünk nyolcféle rakott ételt, ami könnyen elkészíthető, ezzel együtt nagyon finom és laktató is. Ha szereted a rakott ételeket, ezekre nézz rá Te is!
Mivel kezdhetnénk mással, mint a rakott krumplival? Ehhez nem kell nagyon mit hozzáfűzni, legfeljebb annyit, hogy jó kis magyaros házikolbásszal az igazi. A rakott káposztát szintén sokan szeretik, és nálunk, a bisztróban is rendszeresen készül. Ki savanyúbban, más több hússal, nagy adag tejföllel szereti… De a legtöbben valamilyen formában rendszeresen fogyasztják.
A bisztróban készült
A harmadik a lasagne. Szintén darált húsos finomság. Ha a spagetti bejön, akkor ezt is biztosan szereted. Körülbelül 45 perc alatt el is készíthető. Jó sok sajttal nagyon finom – szerintünk. A zöldségek is nagyon ízletesek rakott formában megsütve. Említsük itt meg a karfiolt és a brokkolit.
A tésztás rakott ételek közül pedig a spenótos pennét és a sajtos-baconos pennét is kiemelnénk.
Nem maradhat ki a felsorolásból a rakott, zöldséges csirkemell se. Ez úgy néz ki, hogy két szelet csirkehús közé teszünk valamilyen számunkra kedves zöldséget – olyat, ami passzol a csirkéhez -, míg a tetejére trappista sajtot teszünk, és megsütjük.
Végül ejtsünk szót a rakott májról. Ez egy kis szalonnával, hagymával igazán remek. Az elkészítése a többihez hasonlóan egyszerű: a krumpli szeletekre rátesszük a májat, majd a szalonnát és a hagymát, a tetejére pedig jöhet megint egy réteg burgonya. Természetesen mindezt fűszerezve tegyük meg. Megsütjük és kész is.
Egyszerű és nagyszerű ételek ezek.
Készítsetek Ti is otthon hasonlókat! A hús hozzávalókat a hentesüzletünkben beszerezhetitek.