Ennyit kell mozogni, hogy az elfogyasztott húst ledolgozzuk

Azt mindenki tudja, hogy a mozgás a kiegyensúlyozott élet része. Ezt mi is támogatjuk. Kollégáink is rendszeresen járnak futóversenyekre. Kerékpároznak és túrákon is részt vesznek. Tudjuk azt, hogy nem kell lemondani a jó falatokról. Csupán a mozgásra is időt kell szánni. Mutatjuk is, hogy egy-egy húsos fogás elfogyasztása mennyi mozgással dolgozható le.

 

Egy átlagos étkezés egy 80 kilogrammos embernek 45 perc kocogásába “kerül”. De ez helyettesíthető nagyjából ugyanennyi perc aktív biciklizéssel is. Persze nem mindegy, az állat melyik részéből készítünk magunknak ételt. Ahogy az sem, milyen módon készítjük el, és mi a köret. Mi egy átlagos esetet próbáltunk megnézni.

 

Természetesen egy csirkemell hamarabb hasznosul, 200 gramm 20 perc alatt ledolgozható, míg ugyanennyi sertéscomb elégetéséhez 50 perc mozgásra van szükség. Ezekre a húsokra a napi energiaigényünk miatt is szükségünk van. Így egy mozgalmas napon a bevitt mennyiség nagy részét fel is használja a szervezetünk. Így ha változatos étrend mellett hetente pár alkalommal sportolunk, lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatunk húsféléket.

 

Ne feledjük, a hús étrendből való kiűzése komoly egészségügyi kockázatokkal járhat. Ugyanis fontos tápanyagokat tartalmaznak ezek az élelmiszerek. Figyeljünk a változatos étrendre, és mozogjunk rendszeresen!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.