Ettől kézműves a kézműves termék

Több új irányelv a Magyar Élelmiszerkönyvben. Egyértelműen megkülönböztetik a kézműves technológiával készült termékeket az ipari módszerekkel és méretekben előállítottaktól. A szabályozás egyebek mellett kiterjed a sertéshús készítményekre is.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kézműves termékek. Ahogy növekszik a lakosság egészségtudatossága, úgy keressük egyre többen a kézműves technológiával előállított élelmiszereket is.

 
A közölt irányelvben szerepelnek fizikai, kémiai és érzékszervi jellemzők is. Ezek mind segítik a meghatározást, vagyis azt, mi kézműves és mi nem. A szabályozás kiterjed az alábbi termékek körére: kenyérfélék, pálinka, étolajok, bor- és gyümölcsecetek, sertéshús készítmények, egyes tejtermékek, lekvárok, szörpök, fagylaltok, fűszerpaprika-őrlemények.

 
Bizonyára mindenki találkozott már a boltok polcain kézműves termékkel: borokkal, sajtokkal, csokoládékkal, sörökkel és más élelmiszerekkel. Aki kóstolt is már ilyeneket, tudja: az ízük valóban kiváló. Megéri időnként hasonlókkal kényeztetni magunkat.

 
Különleges ízekre vágyik, egyedi recept alapján készült ételeket, házi finomságokat, fűszereket, kézműves csokoládét kóstolna? Jöjjön be hozzánk a bisztróba, válogasson a kínálatból!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.