Az egészséges táplálkozás alapja a tej- és tejtermékfogyasztás. Évente 60-65 litert fogyasztunk fejenként. Vajon elég ez?
Hát, nem igazán. Ez az uniós átlag négyötöde. Az elfogyasztott tejmennyiség pedig egyre fogy, évről-évre 2-3 százalékkal. Az elelmiszer.hu közlése szerint leginkább a fiatal felnőttek hagyják ki az étrendjükből. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet adatai szerint a magyarok napi 259 gramm tejet és tejterméket fogyasztanak fejenként. Pedig naponta fél liter tej, illetve más tejtermékből hasonló mennyiség elfogyasztására lenne szüksége a szervezetnek.
A legfontosabb, hogy azért szükséges a tejtermékek fogyasztása rendszeresen, mert a kalcium a szervezetben nem képződik, ezért táplálkozással kell bevinnünk azt. A teljes írás itt olvasható.
A Kámon-hús bisztrójában, Szombathelyen tejtermékeket is kínálunk. Válogasson például a különféle sajtok közül, és nézze meg a boltunk kínálatát!