Elsőként érdemes megjegyezni, hogy a fejlődő szervezetnek rendkívül nagy az igénye a fehérjékre. Jó minőségű hús és hal fogyasztása hetente legalább 5-6-szor ajánlott a gyerekeknek. Célszerű változatosan készíteni a szendvicseket.
Kerüljön bele baromfi-, sertés- és ha lehet, marhahús is. Lehet előre készített sült húsokat is a szendvicsbe tenni. Természetesen más étkezéskor is lehet, sőt ajánlott a húsfogyasztás.
A gyerekeknél is azok a húsok jöhetnek számításba, amelyek kevesebb zsírt tartalmaznak. Heti egy alkalommal ajánlott halat fogyasztani.
A jó minőségű hús kerüljön a gyerekek elé! Inkább kevesebb jusson a szendvicsbe, de az hús legyen! A felvágott hústartalmának legalább 85-90 százaléknak kell lennie.
Minőségi húsáru Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében és a bisztróban is.