Ezekkel a hozzávalókkal próbáltad már a lecsót?

Lecsóval hogyan álltok? Sok fogyott a nyáron? Sokan a hagyományos verziót egy kis plusztojással és kolbásszal is felturbózzák. Nézzétek meg, milyen lecsófajták léteznek, és melyek a legjobb “belevaló” kolbászfélék.

A legtöbbeknek a lecsókolbász jut eszébe, ha plusz összetevőről van szó. Pedig szalonnával, házikolbásszal (akár csípőssel) és virslivel is készíthető. Nem beszélve a húsmentes összetevőkről. Bab, cukkini, padlizsán, gomba tarhonya, tojás, zöldbab – ezek mind jó ízt adnak a paprikás, paradicsomos ételünknek.

 

Nézzük is, hogyan készül egy hagyományos magyar lecsó.

 

A paprikát a mosás után felkarikázzuk, a vöröshagymát a pucolás után szintén. Ezeket az olajon megdinszteljük. A kolbászt karikára vágjuk és hagymával átsütjük. Erre tesszük rá a paprikakarikákat és a megmosott paradicsomkarikákat is. Ezután megpároljuk, majd a habosra vert tojásokat hozzáöntjük. Jól átsütjük és kész.

 

Természetesen a plusz összetevőket a tojás előtt tegyük a lecsóhoz. Érdemes kísérletezni plusz ízekkel. Szalonnával, virslivel és igazán ízletes, de talán egy enyhén csípős házikolbásszal a legjobb – szerintünk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.