Ezekre figyelj, ha töltött káposztát készítesz!

Ki ne szeretné a jó töltött káposztát? Ha rákívántál, mi várunk a bisztróban, de most az elkészítéséhez adunk néhány tanácsot. Csak röviden.

– A házilag savanyított káposzta az igazi, továbbá fontos, hogy a káposzta levele vékony legyen.

– A töltelékbe tegyünk zsírosabb és szaftosabb húsokat is. Ha sok lenne a szárazabb alapanyag, mehet bele a szalonna is. Sok helyen még oldalast is tesznek a fazékba.

toltott-kaposzta

Töltött káposzta a bisztróban

– A fűszerezéskor legyünk bátrabbak. Ha igazán ízletes töltött káposztát szeretnénk, határozottabban kell ízesítenünk.

– Akkor lesz igazán ízletes a töltött káposzta, ha kisebb töltelékekkel, gombóccal dolgozunk. Így nem fő szét a káposztánk.

– És végül: inkább hosszabb ideig és kis lángon főzzük a káposztát. Így járják majd át az ízek igazán az ételünket.

Próbáld meg Te is elkészíteni! Mi a hús alapanyagot adjuk hozzá. De, ha kész töltött káposztát kóstolnál, a bisztróban rendszeresen készítünk. Nézz be hozzánk!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.