Ki ne szeretné a jó töltött káposztát? Ha rákívántál, mi várunk a bisztróban, de most az elkészítéséhez adunk néhány tanácsot. Csak röviden.
– A házilag savanyított káposzta az igazi, továbbá fontos, hogy a káposzta levele vékony legyen.
– A töltelékbe tegyünk zsírosabb és szaftosabb húsokat is. Ha sok lenne a szárazabb alapanyag, mehet bele a szalonna is. Sok helyen még oldalast is tesznek a fazékba.
Töltött káposzta a bisztróban
– A fűszerezéskor legyünk bátrabbak. Ha igazán ízletes töltött káposztát szeretnénk, határozottabban kell ízesítenünk.
– Akkor lesz igazán ízletes a töltött káposzta, ha kisebb töltelékekkel, gombóccal dolgozunk. Így nem fő szét a káposztánk.
– És végül: inkább hosszabb ideig és kis lángon főzzük a káposztát. Így járják majd át az ízek igazán az ételünket.
Próbáld meg Te is elkészíteni! Mi a hús alapanyagot adjuk hozzá. De, ha kész töltött káposztát kóstolnál, a bisztróban rendszeresen készítünk. Nézz be hozzánk!