Rengeteg formája létezik az egyszerű ételek elkészítésének. Nem is gondolnánk, hogy két összetevőből milyen szuper, ízletes fogásokat készíthetünk. Ahogy sok mindenben, a főzésben, a sütésben is sokat számít a kreativitás. A most mutatott ételnél is dominál mindez.
A bacon újszerű felhasználási módja, ha zöldségeket, mondjuk spárgát tekerünk be vele, és így sütjük meg. A zöldségünk így megpárolódik, a baconunk pedig megpirul. Mások a tojás mellé párosítják a szalonnát. De nem a hagyományos rántotta módon.
Fotó: Pinterst
Hanem a muffinformába körbe és alulra is bacon tesznek, így bélelik ki. Majd a belsejébe a megtört tojást teszik. A tetejére sót, borsot és az ízlésvilágunkba passzoló fűszereket szórnak. Ezután nagyjából húsz percig sütik.
Megjegyzés: mielőtt a bacont beletesszük a muffin formába, érdemes lehet kicsit barnára pirítani, hogy könnyebben megtartsa a formát a sütéskor.
Látjátok, az elkészítés egyszerű. Az étel pedig reggelire tökéletes, például egy pohár narancslével.
Tudjátok! Húsáru, felvágottak beszerzésekor számíthattok ránk. Szombathelyen a kámoni bisztróban várunk Titeket.