A fehér kolbász titka – Mitől fehér és miért idegenkedünk tőle?

A fehér színnek egyszerű a magyarázata. Nincs benne paprika és rendkívül minőségi, gondos munkával lágyra darált hozzávalókból készül. A fehér kolbásztól való idegenkedés is leginkább a színének tudható be. Mi, magyarok nem ehhez szoktunk. Pedig érdemes lenne megkóstolni.

A müncheni fehérkolbász igazi csemege, aki egyszer megkóstolja, máskor is szívesen fogyaszt belőle. Kicsit laktatóbb, mint a hagyományos magyar paprikás változat. Fogyaszthatjuk salátával, mustárral, de uborkával is kitűnő.


Akik szeretnék a német hagyományok szerint készíteni a fehér kolbászt, ezt kell tenniük.

 
A fehér, borjúhúsból, sertéshúsból és szalonnából készült kolbászt kevés rizlinggel ízesített, minimálisan gyöngyöző vízben szabad megfőzni, ehhez 10 percre van szükség. A kész kolbászhoz pedig édes bajor mustárt kell enni, egy kis német pereccel. Mellé természetesen sört ajánlanak.

 
A fehér kolbászt a hagyományok szerint reggelire, tízóraira kell fogyasztani – szerintünk azonban este is tökéletes.

 
Ha kedvet kapott és kóstolna egy kis fehérkolbászt, kérje Szombathelyen a kámoni bisztróban.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.