Fejétől a farkáig, rántott csirke és bisztrózás – trendek 2014-ben

Sokszor foglalkoztunk már az étkezési trendekkel, de úgy gondoljuk, érdemes ezt az információt megosztani. Mégpedig, hogy egyre népszerűbb az étkezésben a fülétől a farkáig trend. Azaz, amikor egy állatnak a lehető legtöbb részét használják fel.
A Foodandwine.hu oldal összeállításában olvasható, hogy ez a trend a tavalyihoz képest 16 százalékkal lépett előre a népszerűségi listán.

 
Feltehetőleg sokan belátják, igen finom ételek készíthetők belsőségekből is. Nem szabad, hogy az állatok ezen részei a kukában végezzék.

 
A népszerű ételeket és szokásokat felsoroló listán találkozunk “örök” elsőkkel, ilyen a rántott csirke, mint szokás pedig a grillezés. Olvasható az is, hogy a magyar éttermi kultúrát is elérik a nemzetközi trendek. Az oldal erre példaként említi a bisztró műfaj hazai elterjedését.

 
A bisztrózás Szombathelyen is népszerűbb, érezhető ez a Kámon-húsnál. Sokan kíváncsiak a sült, főtt házi finomságainkra, és egyre többen fogyasztják helyben a különleges és a hagyományos ételeinket is.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.