Forralt bor, rumpuncs és forró csoki – ezekkel hangolódunk karácsonyra

Karácsonyi ételekről már többször írtunk. Most néhány népszerű ünnepi italt sorolunk fel. Az elsők között mi mást is említhetnénk, mint a forralt bort, a karácsonyi narancsbort vagy a krampampulit. A puncs egy kis rummal szintén tradicionális karácsonyi italnak mondható. A forró csoki pedig egyszerűen kihagyhatatlan ilyenkor, az ünnepek környékén. Szerintünk ezzel a gyerekek és a felnőttek is egyetértenek.

forralt-bor
Mindegyik italnál a fűszerek dominálnak. Különösen sokszor ízesítünk ilyenkor fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliával. Érthető, hiszen különleges ízt adnak az italainknak. Használjuk ezeket bátran, és a gyümölcsöket se hagyjuk ki! A narancs, a citrom szinte mindegyik felsorolt italhoz illik.

 
Jó hangulata van annak, ha otthon készítjük az ünnepi italokat, nem beszélve a kellemes illatról és a különös ízről, ami szinte mindenkit a karácsonyra emlékezet. Ha még nem készítettél ilyeneket az idén, itt az idő. Jó hangolódást a karácsonyra!

 

A felsorolt italok sült kolbászhoz igencsak passzolnak. Friss kenyérrel, egy kis mustárral tökéletes az összhatás. Nem véletlenül találhatók meg ezek szinte mindegyik karácsonyi vásárban. Ha kedvet kaptál, gyere el hozzánk és kóstold meg a mi sült kolbászainkat is.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.