Manapság kényelmes kempingezésre vágyunk – inkább glampingezünk

A strandolós időnek lassan vége, de sok szabadtéri program ideje még csak most jön. A kirándulás, a városnézés mellett a glampingezéshez is igencsak ideális az ősz. 

Lassíts egy kicsit, hozd össze a családot és egyetek, igyatok egy jót együtt! Találkozzatok egy erdei piknikhelyen vagy gyűljetek össze egy számotokra kedves természetközeli terepen! Glampingezzetek!

Azt hogyan kell?

A glampingezésnek nincsenek szabályai. Hasonlít a kempingezéshez, de annál azért valamivel több. Itt is nagy szerepet kap az étel és az ital. De kicsit nagyobb hangsúly van a kényelmen. A glamping név is ebből ered. A glamorous és a camping szó összeolvadásából jött létre, egészen pontosan elegáns kempingezést jelent.

glamping

Sokan, ha glampingeznek, felállítanak egy nagy sátrat, ahol kényelmes székeken vagy fekhelyeken lazulva borozgatnak, és jobbnál jobb, szabadban fogyasztható ételeket, gyümölcsöket kóstolnak.

Lakoma a természetben

A glampingezés itthon is egyre inkább hódít, az emberek ugyanis vágynak a természet közelségére, viszont a kényelmetlenséget nem szeretik. A galmping pedig nem túlélőtárbor, ilyenkor kényelmes lazításé, a jó társaságé és a remek ételeké, italoké a főszerep. És persze a szabadtéri programoké, játékoké vagy mondjuk a horgászaté.

De milyen ételeket vigyünk magunkkal, ha glampingezni megyünk?

A szalonnasütés, a grillezés, a gulyásfőzés ilyenkor is megy. Egyesek hozott serpenyőben sütnek a tűzön valami egyszerűt. De az otthon elkészített fogások is nyerők lehetnek. Például a hidegen is fogyasztható sültek, oldalasok, főtt, füstölt szalonnák, a különféle fasírtfélék, fasírgolyók, a baconbe tekert vagy hússal töltött péksütemények. Édességnek a piték nagyon jók, rágcsálni padig valami pogácsaféle lehet szuper választás.

Lassíts!

A glampingezés egyébként nem egy rövid program. Ilyenkor akár az erdő szélén vagy a szőlőhegyen is üldögélhetünk egész nap. Méghozzá egy megterített asztal mellett a családdal. A lényeg a természetközeliség.

Kipróbálnád? A glamping ételek alapanyagainak kiválasztásában segítünk. De sült, főtt finomságokat is kérhetsz elvitelre. Nézz be hozzánk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletébe és a bisztróba!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.