Grillezés: hús, fűszerek – nem mindegy, melyikhez milyen pác készül

Melyik húshoz milyen fűszert válasszunk? Ilyenkor, a grillszezon közepén jó, ha tudjuk, milyen húshoz mi illik. Ha viszont nem szeretnénk az ízesítéssel bajlódni, vehetünk előre pácolt húst is Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.

Ha magunk ízesítenénk, vegyük figyelembe, hogy szárnyashoz, sertéshez és marhához is más fűszerre, pácra lesz szükség.
Csirkéhez például a metélőhagyma, a citromfű, a majoránna, a petrezselyem, a tárkony, a kakukkfű és a menta is kiváló. Kacsához babér, rozmaring, zsálya, nagyjából ezek passzolnak a libához és a pulykához, utóbbihoz a kakukkfű is igazán jól megy.

 
Disznóhúshoz a turbolyát, az édesköményt, a lestyánmagot, a majoránnát, a rozmaringot, a zsályát, a borsfűt, a kakukkfüvet és a koriandert ajánlják.

 
A marhahúshoz rengeteg fűszerféle jó lehet. A bazsalikom, a babér, a köménymag, a turbolya, a lestyánmag, a majoránna, a menta, az oregano, a petrezselyem, a borsmenta, a rozmaring, a zsálya, a borsfű, a tárkony és a kakukkfű is jó választás.

 
Természetesen ezek keveréke eredményezhet igazán ízletes sülteket.

 
De arra is vigyázzunk, hogy túlzásba se vigyük a fűszerezést, ugyanis el is ronthatjuk a húsunkat. Vásárolhatunk különféle fűszerkeverékeket is – nézzen körbe a Kámoni bisztróban is! Ha pedig inkább előre pácolt húst venne a grillezéshez, a kínálatról Szombathelyen a húsboltunkban érdeklődjön.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.