A grillezéshez idő kell – Ettől lesz olyan nagy élmény a sütögetés

Ha igazán jó grillezős élményt szeretnénk, áldozzunk elég időt minden sütéshez kapcsolódó teendőre.

Különösen arra kell figyelnünk, hogy a pácunknak legyen ideje átjárni a húst. Vagyis már az előkészületekkel se szabad kapkodni. Ahogy a grillezés előtti közvetlen teendőkkel sem. A tűz elkészítése, a megfelelő faszén “előállítása” megint csak időt igényel, és bizony a hús se fog egy perc alatt elkészülni. Legalábbis ha azt szeretnénk, hogy minden oldala remekül átsüljön – és ne megégjen -, sokat kell rendeznünk a rácson lévő szeleteket.

Meg ugyebár a kinti grillezés egyébként sem arról szól, hogy minél hamarabb megegyünk mindent, aztán irány tévézni… Sokkal inkább arról, hogy süssünk egy kis húst, egy kis zöldséget, később készüljön egy kis kolbász… Közben pedig lazítsunk, iszogassunk és kóstoljunk minél többféle újdonságot – szószokat, köreteket.

A grillezéshez idő kell…

Ha Te is így látod a grillezés lényegét, nálunk akár előre pácolt, különlegesebb ízvilágú húsokat is beszerezhetsz. Amiket aztán ráérősen meg is süthetsz az otthoni grillen 🙂 Ezekről érdeklődj a húsboltban! Folyamatosan készülnek ugyanis a házi finomságok.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.