A grillhúsokhoz nem érdemes drága, érett, kifinomult bort választani

Karakteres bort válassz, ha a grillhúsokhoz fröccsöt innál. Amúgy tisztán fogyasztva kiváló a fiatal Cabernet sauvignon, a Cabernet franc, a Merlot és a Pinot noir is. De egy friss rosé is igazán jó választás lehet. Vörösbort talán kicsit kevesebben isznak a grillhúsokhoz. De ezek közül a gyümölcsös, a kicsit testesebb, fűszereses borok is fogyaszthatók a rácson sült finomságok mellé.

A borhalo.hu ajánlása szerint a grillezett húsokhoz a fehér boroknál kevéssé „szégyellős”, határozott savgerincű borokat célszerű választani. Itt kiemelkedik a Sauvignon blanc, ami mind a BBQ, mind a grill ételek mellé, de akár a paradicsomhoz, a zöldségekhez is kiváló. Ugyancsak ajánlják a rizlinget és traminit.

De ami még érdekes lehet: “Igen kényelmes és pénztárca kímélő szabály, amit célszerű is betartani, hogy a BBQ/grill mellé nem érdemes drága, érett, kifinomult bort választani. Hasonlóképpen „gyáva” bor se kerüljön a komplex és testes íz világú, füstös ételek mellé.” Olvass erről még többet itt.

Ha pedig grilltippeket olvasnál, nézz bele a Kámon-hús tematikus blogjába!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.