Más sör illik a levesekhez, a főételekhez, a nehéz húsokhoz és más a könnyedebb salátákhoz vagy a desszertekhez. Ha inkább sörösek vagyunk, akkor se “ragadjunk le” egyfajta nedűnél, sörösként is lehetünk ínyencek. Akárcsak a borosok, válasszunk sörből is az elkészített ételhez megfelelőt. A Magyar Sörgyártók Szövetsége oldalán olvasható is ezzel kapcsolatban egy jótanács: a lágy ízű étel mellé ne válasszunk erős karakterű sört. De ugyanez igaz fordítva is. Nem jó, ha egy könnyed sör észrevétlen maradhat egy erőteljes ízű fogás mellett. Szóval tegyünk így. Ha van rá lehetőségünk, ízleljünk meg a könnyed lágereket, a friss, világos ale-ekat, búzasöröket, sörpezsgőket. Kóstoljunk pilzeni söröket vagy apátsági és kézműves finomságokat is – szélesítsük a látókört!
Amit viszont mindig tartsunk szem előtt: a nehéz ételekhez válasszunk testesebb ízűt. A könnyedebbekhez jöhet egy laza világos. A desszertekhez pedig bátran igyunk gyümölcsös söröket. Sörözésre fel! A húsételek alapanyagának kiválasztásában segítünk!