Sokan még a karácsonyra koncentrálnak, de egyesek már a szilveszteri menüt is tervezgetik. A legtöbb családnál lesz virsli. De melyik fajtát szeretjük?
A Sága Foods Zrt. és az Ipsos Zrt. 2013-as kutatása megmutatta, hogy szeretjük, ha sokféle virsliből választhatunk; a kifejezetten fűszerestől a natúr ízvilágig. Különösen kedvelt a baromfi és pulykahúsból készült virsli. Azt is megtudtuk, hogy a háztartások többet költenek már szárnyasból készült virslikre, mint a vöröshúsból előállítottakra.
Kedvelt a füstölt ízvilág és a fűszeresebb virsli is. A kínálatban megtalálhatók a gyerekek számára készültek is. A kutatás kapcsán kiadott közleményből olvasható: ezeknél a virsliknél kifejezetten fontos, hogy kevésbé fűszeres, natúr ízvilág domináljon, mindamellett, hogy magas – 80 százalékos – hústartalommal, esetleg további hozzáadott értékkel rendelkezzen.
Karácsonyi, szilveszteri ételek alapanyagait keresse a Kámon-hús üzletében Szombathelyen. Húsok, virslik és kész ételek rendelhetők.