Egyesek a hagyományos bolti ecetes tormára esküsznek. Mások inkább “megkönnyezve”, maguk reszelik le, és azt kínálják a húsvét sonkához. Az ízlések eltérőek, az azonban nem kérdés, hogy ha főtt sonka kerül a tányérra, akkor tormát is fogyasztunk. És jól tesszük, mert rengetek pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Mutatjuk.Tudtad, hogy a torma a legerősebb hatóanyaggal rendelkező természetes fűszer? És azt, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatású? A tormában rengetek a C-vitamin, védi a szívünket és az érrendszert. És nagy szerepe van az anyagcsere szabályozásában, valamint segíti az emésztést. Van benne bőven kalcium, kálium és magnézium.
Ez még nem minden
A torma fogyasztása ajánlott az erős köhögéssel küzdőknek. Segíthet továbbá a köszvénnyel, veseproblémával és cukorbetegséggel küzdőknek. Citrommal, mézzel kombinálva pedig fogyaszt, javítja a látást, a memóriát és az agyműködést is.
Szóval ha tehetjük, ne csak húsvétkor együk a tormát a füstölt, főtt sonka mellé, hanem az év más időszakában is.