Kétségtelenül más egy magyar bisztró, mint egy francia. Mások az ételek és a vendégek igényei is. Mégis van némi párhuzam. Ezt pedig a friss alapanyag, a szezonalitás és a hagyományok követése jeleníti meg.
Mi a bisztróban igyekszünk a konyhakertünkben megtermelt fűszereket és zöldségeket hasznosítani. Törekszünk arra, hogy a házias ízvilág köszönjön vissza az ételek elfogyasztásakor. És ahogy a francia bisztrókban, nálunk is vannak napi újdonságok.
Mindig próbálunk valami pluszt kínálni, de gondolunk azokra is, akik pont azért jönnek hozzánk, mert valami igazán “bisztrósat” ennének. Nekik kínálunk mondjuk kámoni sült kolbászt, hurkát, csülköt, ajánlunk tovább sült és főtt szalonnákat, sonkákat is. De mindig örülünk annak, ha valami újat is kóstol a vendég.
És, hogy miért jó bisztrózni itthon?
Mert tényleg csak az ízeknek élhetünk. Ahogy azt korábban is írtuk: jó dolog csak úgy kézzel megfogni a kolbászt, és beleharapni. A bisztróban ez megszokott, nem illetlenség. Vagyis ha így esik jól az az étel, akkor így esszük…
Leegyszerűsítve: minőségi, házias ételeket eszünk kötöttségek nélkül.
Kedvet kaptál egy kis bisztrózáshoz?