Hírek

Étkezz okosan Húsvét után is!

A nagy húsvéti lakomák után szívesebben fogyasztunk könnyebb és egyszerűbb ételeket. Érdemes ilyenkor valóban egy kicsit kímélőbb fogásokat választani. De mit együnk, amikor már a tojás is a könyökünkön jön ki és a zsíros húsokra már rá sem bírunk nézni?

2019.04.24.Tovább olvasom

Tények és tévhitek a tojásról 2.rész

Cikksorozatunk első részében a tojásfogyasztásról írtunk általánosságban. Azt tehát már tudjuk, hogy a tojás igenis egészséges, rengeteg vitamin található benne és emellett kimondottan tápláló reggeli lehet. Szót ejtettünk ugyanakkor a koleszterinről, ami jogosan kelt aggodalmat mindenkiben, legfőképpen így Húsvéthoz közeledve.

2019.04.2.Tovább olvasom

Vitaminforrás a bisztrónkból

Az enyhe idő beköszöntével, sajnos hajlamosabbak vagyunk megbetegedni. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a megfelelő étrenddel és vitaminokkal biztosítsuk a szervezetünket a vírusok ellen. Összeszedtük azokat a vitaminforrásokat, amiket nálunk a pultban is megtalálhatsz.

2019.02.25.Tovább olvasom

Még nincs késő egy jó kocsonyához

Bár a kocsonya leginkább a karácsonyi szezonban aktuális, nálunk még mindig nagyon népszerű januárban is.
Biztosan mindenkinek van egy jól bevált receptje, de most röviden leírjuk a kocsonya készítés titkait.

2019.01.11.Tovább olvasom

Már nem kell sokat várni, és kezdődik a hurka, a kocsonya és a disznósajt szezonja

Tudjátok, mit szeretünk az őszben? Azt, hogy már a küszöbön a hurka, a disznósajt és a kocsonya szezonja. Persze lehet ezeket korábban is kapni, de azért kétségtelenül október környéke az az időszak, amikor igazán kívánjuk ezeket a finomságokat.

2018.09.11.Tovább olvasom

Mi a legtöbbször kacsát készítünk így, de sertést és halat is nyugodtan lehet konfitálni

Mi a legtöbbször a kacsacombot konfitáljuk, de más húsféléket is lehet és érdemes így elkészíteni. Mi azért szeretjük az eljárást, mert egészen más ízt kapunk, mint a klasszikus sütéskor.

2018.09.5.Tovább olvasom

Házi fűszert a helyben készült húsra

Csak két kép. Az egyiken a házi magaságyásunk, ahonnan rengeteg házi fűszert tudunk hasznosítani. A másikon pedig egy étel, amibe ezek közül többféle is belekerül.

2018.08.30.Tovább olvasom

Így készül a pejsli? Ha még nem kóstoltad, itt az idő

Mondhatnánk, hogy ez egy előtte-utána fotó. De igazából inkább ez a folyamat közepe. Nálunk így készül a pejsli, vagy más néven a szalontüdő. Már most jól néz ki.

2018.07.24.Tovább olvasom

Zöldség, zöldség, zöldség – Klasszikus formában és extra változatban is felhasználjuk a bisztróban a nyári finomságokat

A napokban postoltuk a Facebook oldalunkon, hogy cukkinivel ízesített házi sütit kínáltunk a bisztróban. Úgy láttuk, hogy nagyon bejött nektek, úgyhogy a nyári “zöldség vonalat” még tovább erősítettük. Készítettünk például rántott cukkini golyókat is, amikbe a zöldségen kívül sajtot is tettünk. Nagyon klassz nyári étel. Egyébként így néz ki.

2018.07.19.Tovább olvasom

A hús mellé sajtot is tegyünk grillre!

Ha minőségi a hús, még pácolásra sincs szükség. Elég csak a grillre tenni a szeleteket, és ott sózni, frissen őrölt borssal megszórni. Ezt állítja Serényi Zsolt, a Tetovált séf, akinek a tippjeit a Nosalty osztotta meg nemrég. Ugyanitt olvasható az is, hogy a grillsajtokkal ugyancsak nagyon jól feldobható a húsok íze. Amivel természetesen mi is egyetértünk.

2018.06.27.Tovább olvasom