Hírek

Rilette, a hűvös napok kedvelt fogása

Bár kevés étlapon találkozhattál a Rilette szóval, ha szeretnél jobban elmélyülni a gasztronómia világában, ezt az ételt mindenképpen meg kell kóstolnod. De mi is az a Rilette, és miért fogyasztják az őszi-téli időszakban? Cikkünkben mindent megtudhatsz erről a fogásról.

Forrás: Nosalty

2020.09.29.Tovább olvasom

Rántott csirkéhez köret – mi ezeket ajánljuk

Kevés olyan embert ismerünk, aki nemet mondana a rántott csirkére. Ha igazi ízélményre vágysz, érdemes olyan köretet választani, ami valóban passzol a húshoz. Cikkünkben eláruljuk, melyik csirkerészhez melyik köretet ajánljuk mi.

2020.09.16.Tovább olvasom

7 étel gyerekeknek – ezeket taníts meg neki

Már az egészen kis gyermekeket is be lehet vonni az apróbb konyhai műveletekbe. Akár a gyümölcs vagy zöldség mosása, mérés, öntés, vagy a kavargatás legyen az. Bár fiatal korban még nem lehet eldönteni, hogy melyik gyerek fogja majd szeretni a konyhában való segédkezést, érdemes időben megismertetni a különböző folyamatokat gyermekünkkel.

Az alábbi 7 ételt gyerekeknek válogattuk össze és akár együtt is elkészíthetjük velük, de később már egyedül is meg fogják tudni csinálni. Ha kisebb gyereknek szeretnénk megtanítani az ételek receptjét, a tűzhely használatát együtt csináljuk, vagy csak felügyelet mellett engedjük meg nekik.

2020.09.9.Tovább olvasom

8 tipp, hogy gyermeked egészségesebben étkezzen az iskolában is

Nem könnyű visszarázódni a szeptemberi iskolakezdéshez, főleg most, hogy majdnem fél éve otthonról tanulnak a gyerekek. Sokaknak teljesen megváltozott a hétköznapi életvitele és ezalatt a hosszú idő alatt bizony nagyon sokan hozzászoktak ehhez. Azért, hogy a gyermeked könnyebben vissza tudjon szokni az iskolai környezethez, fontos, hogy odafigyelj az egészséges táplálkozására, hiszen a közérzetére és a teljesítőképességére is hatással van az étkezése.

2020.08.27.Tovább olvasom

Nyereményjáték – Induljon finoman a reggel az egész osztálynak

Az Omlett Étterem Facebook oldalán szervezett játék általános részvételi játékszabályzata.

2020.08.21.Tovább olvasom

Mitől lesz tökéletes a rántott csirke ?

Nehéz ellenállni egy illatos rántott csirkének, legyen az bármilyen csirkerész is. Ha igazán jó rántott csirke után vágyakozol és magad készítenéd el, érdemes odafigyelni pár apróságra, hiszen ezt az egyszerű ételt is könnyen el lehet szúrni. Cikkünkben adunk néhány tippet, hogy lehet igazán finom az otthon készült rántott csirke.

2020.08.13.Tovább olvasom

Ez a legnépszerűbb csirke boxunk

Ha még nem kóstoltad a kínálatunkból a csirke boxaink egyikét sem, itt az ideje, hogy kipróbáld az igazi házias csirkerészeket. Kínálatunkból több kosárból válogathatsz, de ha nehéz a döntés, eláruljuk melyik az a box, amivel nem nyúlhatsz mellé.

2020.07.30.Tovább olvasom

Ezért válassz minket vasárnap is

A jól megérdemelt hétvége egy fárasztó hét után igazán jó tud lenni. Ilyenkor próbáljuk kipihenni magunkat, valami hasznossal eltölteni a szombatot és a vasárnapot. Ilyenkor jut idő a házimunkára is, főzésre, takarításra. Sajnos azonban sokszor előfordul, hogy úgy eltelik ez a 2 nap, hogy lényegében nem jutott idő semmire. Hogy ne legyen minden hétvégéd ilyen, kicsit segítünk lelassulni.

2020.07.22.Tovább olvasom

7 alapszabály grillezéshez

A nyár egyik legkedveltebb programja kétségkívül a grillezés. Családdal, barátokkal összegyűlni, beszélgetni egy jót a frissen grillezett finomságok mellett, egy hideg ital kíséretében mindig emlékezetes. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd mi az a 7 alapszabály grillezéshez, amiket ha betartasz biztosan sikered lesz a grill partiddal.

2020.07.14.Tovább olvasom

Szabadulj meg a zsírtól, de okosan

A sütés-főzés után, a már nem használt olaj, vagy zsír nem megfelelő elhelyezése károsíthatja a környezetünket. A használt sütőzsiradék kezelését nem csak a tiszta háztartás miatt fontos tudnunk, hanem a Földünk megóvásáért is.

 

2020.06.30.Tovább olvasom