Hírek

Ismered a Rilette-t? Megmutatjuk mi is az!

Bár kevés étlapon találkozhattál a Rilette szóval, ha szeretnél jobban elmélyülni a gasztronómia világában, ezt az ételt mindenképpen meg kell kóstolnod. De mi is az a Rilette, és miért fogyasztják az őszi-téli időszakban? Cikkünkben mindent megtudhatsz erről a fogásról.

Forrás:NOSALTY

Részletek a Rilette-ről

A Rilette egy francia eredetű fogás, ami egyfajta különleges húskrém. Az első Riletteket sertéshúsból készítették és úgy is nevezték, hogy húsbefőtt, vagy húslekvár. Régen a szegények készítették ezt a finomságot, leginkább a megmaradt húsdarabokból és hájból, így a húsoknak lényegében semmilyen része nem veszett kárba. Ezért is kapta azt az elnevezést korábban, hogy a szegény ember pástétoma. A Rilettet azért is ősz és tél környékén fogyasztották, hiszen ilyenkor a disznóvágás időszak után a feldolgozott húsok maradékait szokták felhasználni az elkészítéséhez.

Így készül a Rilette

Ma már többféle módszer van a Rilette elkészítésére, ami függ attól is, hogy milyen hús az alapanyag. Bár régen az igazi Rilette-et sertéshúsból készítették, ma már a különlegesebbekhez szárnyasokat, vadhúsokat, vagy akár halat is használnak. A hagyományos recept szerint a húst először csíkokra vágták, vagy darálták. Ezután a húst alacsony hőfokon, hosszasan abálták zsiradékban, vagy néha húsleves levében. Az elkészült húst végül szálkáira szedegették és egy krémes állagot készítettek belőle.  Ízesítésként sót és borsot használtak. A tradíciót kedvelők erre a receptre esküsznek, azonban a megfelelő fűszerezéssel további izgalmas ízeket is kaphatunk.
A Rilette elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet, viszonylag egyszerűen igazán finom húskrémet kaphatunk. Előnye, hogy hűvös helyen, megfelelő edényben tárolva sokáig eláll.

Bisztrónkban sokszor találkozhatsz Rilette-tel, gyere és kóstold meg Te is!

2021.09.17.Tovább olvasom

Kámoni Bisztró

2021.09.13.Tovább olvasom

Rendelj házhoz – Szombathely

Szombathely ételrendelés és házhozszállítás

Cégünk lehetőséget biztosít a házhozszállításra továbbra is.
A rendelés menetéhez több segítséget is adunk, válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet és mi házhoz visszük a finomságokat!

Ha teheted rendeld házhoz az ételt, hiszen most azzal segíthetsz a legtöbbet, ha otthon maradsz.

Hívj minket!

Még mindig a leggyorsabb megrendelési mód, ha felveszed a kapcsolatot velünk telefonon. Mivel rengeteg megrendelésünk van, így kérjük legyél türelmes.
Telefonszámunk: 06-94/460-096

Válaszd a Netpincért!

Netpincéren keresztül nagyon egyszerűen online is leadható a rendelés. Csak katt IDE.

Válaszd WOLT-ot

Rendelj a WOLT-on kereszütl. Csak kattints IDE.


JAZZ CHICKEN OLDALUNK ÁTMENETILEG NEM ÜZEMEL, AZ OTT MEGJELENT ÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK! ÁRAKRÓL ÉS A SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓKRÓL ÉRDEKLŐDJ KOLLÉGÁINKTÓL!

Várjuk rendeléseiteket!

2021.09.10.Tovább olvasom

Kámoni Bisztró

2021.08.31.Tovább olvasom

Gulyásleves, de milyen húsból?

A gulyás elsődleges és legfontosabb alapanyaga a hús, ám nem mindegy, hogy a gulyásleves milyen húsból készül. Minden szakács más-más receptre esküszik, ha gulyásról van szó. Most eláruljuk, melyek azok a húsok, amelyeket érdemes kipróbálnod gulyásba.

Gulyás, na de mégis milyen húsból az igazi?

2021.04.13.Tovább olvasom

Tatár beefsteak – az igazán megosztó nyers hús

A tatár beefsteak talán az egyik legmegosztóbb étel, amit ismerünk. Bár a nyers hús fogyasztása a világ számos helyén hagyomány, ennek ellenére rengetegen ellenzik ezt. Eláruljuk szerintünk mitől is olyan nagyszerű ez a fogás és ha eddig még nem merted kipróbálni, mert féltél, elmondjuk miért is fogyaszthatod teljes biztonsággal.

A megosztó étel: Tatár beefsteak

2021.04.8.Tovább olvasom

Húsvéti finomságok az Omlettben

2021.03.31.Tovább olvasom

Édes történelem – A Gundel palacsinta eredete

Ebből a cikkből megtudhatod az egyik legkedveltebb desszert történetét. Jöjjön a Gundel palacsinta eredete!

Gundel palacsinta eredete

A Gundel palacsinta eredete

2021.03.29.Tovább olvasom

A hús imádók kedvence: a steak

A steak a nagy hús imádok legnagyobb kedvence. Íze semmi máshoz nem hasonlítható, így nehéz is lenne körülírni azt. Ha eddig még nem találkoztál a steakkel és most szeretnél többet megtudni róla, mindenképpen olvasd el ezt a cikket.

A hús imádók kedvence: a steak

A hús imádók kedvence: a steak

2021.03.8.Tovább olvasom

Jöhet egy STEAK?

2021.03.3.Tovább olvasom