Ha bisztró, akkor sült kolbász – mondjuk a legtöbben… És ez tényleg így van. Általában akkor is rápillantunk a bisztrós sült kolbász kínálatra, ha teljesen mást szeretnénk enni. És az is előfordul, hogy az illata el is térít minket az eredeti tervünktől.
Rendszeresen írjuk, hogy főtt és sült finomságokkal is várunk Titeket a bisztróban. De azt kevésszer részleteztük eddig, hogy pontosan mik tartoznak ebbe a kínálatba. Hát, most megtesszük.
A bisztróban kapható tejtermékeink között Cserpes joghurtokat, laktózmentes tejet és csokoládés tejet is találtok – ez mind újdonság. A joghurtokat többféle ízben kínáljuk. A mellékelt képen most egy szuper fekete ribizliset láttok, amiből a gyümölcsdarabokat tényleg nem spórolták ki.
Attól, ha valóban van benne hús. Sok helyen ezzel spórolnak, pedig a hús nagyon fontos. A jó sütnivaló kolbász ettől függetlenül szaftos is, vagyis egy kis zsír nélkül nem lenne meg az a jó kis állag és íz, amit sokan szeretünk. A száraz, tömény kolbász sem az igazi, szóval az arányok sokat számítanak.
A megújult kínálta mellett azért a régi ízek is megmaradtak a kibővített bisztróban. Ahogy régen, úgy reggel nyolc óra körül már most is kész a tokaszalonna, a hasaalja szalonna, a füstölt-főtt császár, a sült császár, a sült tokaszalonna, a sült hasaalja szalonna. És szinte folyamatosan sül a hurka és a kolbász is.
Ilyen lett. Elkészült a kibővített bisztró. Már csak dekor és az utolsó simítások vannak hátra, lassan minden kész, úgyhogy várunk Titeket!
Azt ugye már írtuk, hogy a korán kelők is bátran jöhetnek hozzánk. Reggel hattól mi már készítjük a bisztrós finomságokat. De miket készítünk?
Megkezdődött a visszaszámlálás, várhatóan tíz nap múlva nyit a kibővített bisztró. A tervek szerint március 2-ától már jóval nagyobb helyen várunk Titeket. És nem csak a bisztró lesz nagyobb, hanem a kínálat is. Lesznek levesek, saláták, és a hentesáru választék is szélesebb lesz.
Emlékeztek még? Tavaly említettük, hogy bővítenénk a kámoni bisztrót. Most eljött az ideje. A munkálatok már zajlanak. És meglepően gyorsan haladnak a dolgok… 🙂 Ha pedig elkészül, ilyen lesz.
Négyféle, nem igazán hagyományos kolbász, amit szerintünk érdemes megízlelni. Olyanokat mutatunk most, amikről talán hallottál már, de eddig valamiért nem kóstoltad. Nézzük!