Hírek

Évente ennyi tejet, tejterméket fogyasztunk – és ennyit kellene

Az egészséges táplálkozás alapja a tej- és tejtermékfogyasztás. Évente 60-65 litert fogyasztunk fejenként. Vajon elég ez?

2013.12.4.Tovább olvasom

Így eszünk jövőre – ezek a 2014-es trendek

A legfontosabb talán, hogy újra hódít a csirkehús. Divatosabb lesz kis éttermekben étkezni.

2013.12.2.Tovább olvasom

Itt a kocsonyaszezon – mi már készítjük

Úgy fest megérkezett a kocsonyaszezon, legalábbis a Kámoni bisztróba biztos. Mi már készítjük, sokan viszik is.

2013.12.2.Tovább olvasom

Több, otthoni főzéshez szükséges élelmiszer fogy

Az elmúlt tíz hónapban több hús és sajt fogyott. Többen vásárolnak olyan élelmiszereket Magyarországon, amelyek az otthoni főzéshez szükségesek. Érdekesség, hogy az étolaj, a túró, a vaj eladása 1 és 7 százalék közötti mértékben emelkedett.

2013.11.14.Tovább olvasom

Ha nem szeretnél hízni, így tegyél

Nem szeretnél hízni? Akkor többször kell enni. Legalábbis azok a lányok, akik gyakrabban eszegetnek, kevésbé híznak – derül ki egy kutatásból.

2013.11.14.Tovább olvasom

Így reggelizünk mi – kevés idő jut a nap első étkezésére

Fél óra a reggelire. Ennyit szánunk mi, magyarok a nap első étkezésére. Legalábbis, akik esznek – derült ki egy felmérésből.

2013.11.14.Tovább olvasom

Új trend: a csirkehúsból készült burgerek kiszorítják a hamburgereket

Alakul az új trend a gyorsétterem-láncoknál. Feltételezhetően ezek az irányok hamarosan Magyarországra is elérnek. Az USA-ban a csirkés szendvicsek, burgerek lassan kiszorítják az étlapról a hamburgereket.

2013.10.25.Tovább olvasom

Így vesznek virslit a magyar háziasszonyok

Vakteszt során derítették ki, milyen virslit választ szívesen egy magyar háziasszony. A kínálatban volt hagyományos, prémium és füstölt is. Ahogy az várható volt, a legfontosabb az íz. Ezen belül a jó fűszerezés, és persze egyáltalán nem baj, ha füstölt a virsli – derült ki az Ipsos kutatásából.

2013.10.25.Tovább olvasom

Így ne keverd az ételeket, italokat!

Reggelire például nem tanácsos a forró kávéba tejet önteni. Pedig a legtöbben így szoktuk. Szakértők szerint a kávéban található savak módosítják a tejben található fehérjéket.

2013.10.25.Tovább olvasom

Nem kérdés: szeretjük a csirkeszárnyat

A csirkeszárny az egyik legkedveltebb fogások közé tartozik. A legtöbb gyorsétterem is szerepelteti a kínálatában. A trademagazin.hu oldalon találtunk egy rövid írást, amelyben ugyancsak a szárnyas húsok népszerűségéről lehet olvasni.

2013.10.24.Tovább olvasom