Sok gyorsételt eszel? A hétvégén szinte bármit elfogyasztasz? Egy pohár bor is lecsúszik lefekvés előtt? Van, hogy kimarad egy-egy étkezés? A HáziPatika.com összegyűjtött nyolc étkezési szokást, ami bizony sokunkra jellemző. Pedig csak kicsit kéne odafigyelni.
Rengeteg formája létezik az egyszerű ételek elkészítésének. Nem is gondolnánk, hogy két összetevőből milyen szuper, ízletes fogásokat készíthetünk. Ahogy sok mindenben, a főzésben, a sütésben is sokat számít a kreativitás. A most mutatott ételnél is dominál mindez.
Javában tart a kocsonyaszezon. Szinte folyamatosan készülnek a házilag gyártott finomságaink.
Hogy miért? Mutatjuk. Jól tesszük, ha reggelire szalonnát, kolbászt eszünk. Az anyagcserére ugyanis jótékony hatással van.
Emlékeztek még a rekord ideig érlelt sonkánkra? Most elkészült. És mi ingyenes kóstolót tartunk holnap (pénteken) a kámoni bisztróban. Várunk Titeket szeretettel!
Karácsonyi ételekről már többször írtunk. Most néhány népszerű ünnepi italt sorolunk fel.
A disznótoros mellé a legjobb a pálinka. A legtöbben legalábbis ezt állítják. És azt is, hogy barátokkal a legjobb inni és mértékkel fogyasztva az egészségnek is jót tesz.
Ahány ház, annyi szokás – mondják. Sokféle módon ízesíthetjük a kész kocsonyánkat. Ízlés kérdése. Van, aki ecetes hagymát fogyaszt, mások csak ecettel, egy-két kortynyit raknak rá. Az egyik nagy kedvenc a friss, reszelt torma, vagy ha nincs, akkor a bolti változat is megteszi.
Biotermékekkel hogy álltok? A bisztróban pár ilyen terméket mi is kínálunk. Például bioszörpöt, méghozzá az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyümölcsből készült Höllingert.
A szalonnák szalonnája a császárszalonna. Szerintem ebben sokan egyetértünk. A császárhúsból készített szalonna – legyen füstölt, sült vagy főtt – csak jó lehet.