A leggyakoribb kérdés a hurka elkészítésével kapcsolatban: hogyan kell úgy megsütni, hogy ne repedjen szét?
A legtöbben arra esküsznek, ha sütés előtt fogpiszkálóval kilyuggatják. Mások a repedések elkerülése érdekében inkább serpenyőben sütik, előtte pedig vastag karikára vágják… Ez is egy megoldás, de a legtöbbeknek ez idegen módszer. Ezért marad a kilyuggatás és a víz. Merthogy a serpenyőbe szerintünk célszerű kevés vizet önteni a hurka alá, és az sem rossz módszer, ha a sütés előtt megmossuk a hurkát. De az is hozzájárulhat a repedések elkerüléséhez, ha előmelegített sütőt használunk és mérsékelt lángon sütjük a hurkát.
Párban az igazi…
A másik kérdés, hogy mivel együk
Nálunk, a bisztróban a legtöbben friss toronyi kenyeret kérnek hozzá. Az Omlettben a disznótoros menüben pedig krumplival kínáljuk. Mindkettő kimondottan illik a hurkához, ahogy a jó kis párolt lilakáposzta.
De azt azért még megjegyeznénk, hogy a hurka a legtöbbször párosban az igazi. Méghozzá egy jó kis sült húsos kolbásszal.