Hogyan lehetséges ez? Egy kilogramm kolbász másfél kilogramm húsból készül

Sokakat foglalkoztat az, hogyan lehetséges, hogy több hús van a kolbászban, mint maga a termék súlya? A felirat általában helyes. Nem elírás. Az a jó, ha minél több húsból készül a termék. Az ideális érték az egy kilogramm kolbász és másfél kilogramm hús arány. kolbasz

Ez egyébként úgy lehetséges, hogy a gyártási folyamat során a súly 30 százalékát is elveszíti a kolbász. Az, hogy mennyi folyadékot veszít a kolbász a folyamat végén, függ a nyers hús víztartalmától. Nagyjából kilogrammonként 3-5 százalékkal kell számolni. A kolbász a száradáskor, sőt a füstöléskor is veszít a súlyából. Tíz kilogramm nyers hús esetén akár fél kilogramm veszteség is lehetséges.

 

Ha Ön is szereti a minőségi házias kolbászokat, jöjjön el hozzánk és válasszon a mi kínálatunkból!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.