Húsvásárlói tippek: Miből látszik a húson, hogy stresszes volt az állat?

A hús minősége függ attól is, hogy milyen élete volt az állatnak. A rosszul tartottaknak például a húsukon is látszanak a jelek. A jó minőségű hús rózsaszín, vöröses és az állaga is tömör.

Számít, milyen a pH értéke. A pH érték csökkenése a hús színének világosodásához vezet. A magasabb pH-jú húsok vörösebb, egészségesebb színűek. A magas stresszérzékenységű állatoknál vágás után alacsony pH értéket lehet tapasztalni, ami a hús világos színét eredményezi. Nem csak a színe lesz sápadtabb, hanem a hús porhanyósága is romlik.


Szakértői oldalon olvasható, hogy az ilyen húsok eltarthatósága nem túl jó, hiszen a rossz minőségnek köszönhetően a nemkívánatos mikroorganizmusok könnyedén elszaporodnak.
Természetesen a hús színe függ az állat fajtájától, mégis ránézésre megállapítható, hogy az egészséges élénk színű vagy sápadtnak tűnő a termék.

 
Aki teheti, törekedjen arra, hogy minőségi húst vásároljon. Szombathelyen jöjjön el hozzánk, a Kámon-hús hentesüzletébe, és segítünk kiválasztani az önnek legmegfelelőbb hús alapanyagot.

 
Ha szeretne rendszeresen hasonló praktikus tanácsokat kapni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.