Így készül nálunk a konfitált kacsa

Kétségtelenül ez az egyik kedvenc étel az bisztróban. A konfitált kacsa ugyanis nagyon omlós, ízes, egyáltalán nem száraz, kellően szaftos. Ki ne választaná ebédre?

Mindez annak köszönhető, hogy úgy sül a sütőben, hogy közben gyakorlatilag teljesen ellepi az olaj. Pontosabban nem is sül, hanem inkább fől. A titok még annyi, hogy nincs agyon fűszerezve. A kacsa íze, a kacsazsír, a kevés só és bors bőven elég ennél a technikánál. A konfitálás ugyanis tipikusan az a konyhai eljárás, amikor a természetességen van a hangsúly. Szóval a lenti képen láthatjátok, ilyen, amikor már sültek/főttek kicsit a kacsacombok.

Itt pedig azt nézheted meg, hogy milyen, amikor kérsz belőle a bisztróban. Mondjuk házi sült káposztával.  

Ha kóstolnád, nézz be hozzánk!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.