Így ne keverd az ételeket, italokat!

Reggelire például nem tanácsos a forró kávéba tejet önteni. Pedig a legtöbben így szoktuk. Szakértők szerint a kávéban található savak módosítják a tejben található fehérjéket.

Ez pedig azt eredményezheti, hogy nehezen emésztjük meg. Az okoskonyha.hu úgy fogalmaz: olyan lesz, mint egy kő a gyomrunkban.
Tanácsolják még, hogy tejet, joghurtot ne együnk gabonapehellyel. A gabonából készült élelmiszerek, a keksz és a kenyér csökkenti a szervezetben a kalcium beépülésének képességét. Ugyanígy nem passzol össze a kakaó a tejjel és a túró a sonkával.
A fehér és a teljes kiőrlésű kenyerekről azt írják, mindkettőt célszerű fogyasztani, felváltva. Figyelmeztetnek, hogy halat káposztasalátával szintén tilos enni. A halban lévő jód felszívódását ugyanis a káposzta megakadályozza.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.