Így reggelizünk mi – kevés idő jut a nap első étkezésére

Fél óra a reggelire. Ennyit szánunk mi, magyarok a nap első étkezésére. Legalábbis, akik esznek – derült ki egy felmérésből.

A Világevő bloggere, Jókuti András és kutatás támogatója, a Breville célja a kutatással, hogy újra népszerűvé tegyék a reggelizést Magyarországon. A felmérésből kiderült, hogy a tejtermékek, a szendvicsek, a péksütemények a legnépszerűbb reggeli ételek itthon.
Álomreggelinek a válaszadók 42 százaléka az amerikait választaná: édes és sós péksüteményekkel, gyümölcslevekkel, tarjákkal, kolbásszal. A bécsi reggeli, ami édes péksüteményekből, kenyérből, lekvárból és kávéból áll, csupán a válaszadók 8 százalékának körében népszerű – közölték.
Van, aki szendvicsekkel indítja a napot. Kiderült, hogy a többség jócskán tesz felvágottat a péksüteményre. Zöldségből inkább kevesebb fogy.
A reggelizők 38 százaléka nem tudatosan választ kenyeret, péksüteményt: általában azt veszi meg, amit kap, 31 százalék viszont ragaszkodik a teljes kiőrlésű gabonából készülő pékáruhoz.
Inkább kávét iszunk, mint teát. Bár sokan szeretnének gyümölcslevet inni, mégis kevesen engedik ezt meg maguknak.
Azt is megtudtuk, hogy a legtöbben kevesebb, mint 30 percet szánnak a reggelire: 10-30 percet 63 százalék, míg 26 százalék 5-10 percet.

 

Jöjjön el hozzánk Szombathelyen a Kámoni bisztróba és indítsa a napot egy ízletes reggelivel.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.