Így vesznek virslit a magyar háziasszonyok

Vakteszt során derítették ki, milyen virslit választ szívesen egy magyar háziasszony. A kínálatban volt hagyományos, prémium és füstölt is. Ahogy az várható volt, a legfontosabb az íz. Ezen belül a jó fűszerezés, és persze egyáltalán nem baj, ha füstölt a virsli – derült ki az Ipsos kutatásából.

A szín is számít. Gyakran értékelnek gyengébb minőségűnek olyan prémium kategóriás virslit, amely nem tartalmaz színfokozót. Pedig érdemes azt is tudni, hogy színbeli eltérés is van a sertés és baromfi virsli között.
A háziasszonyok összességében érzik a különbséget a prémium és a hagyományos termékek között. Kiderült az is, hogy a beazonosításban az állagnak is nagy szerepe van. Számít, hogy valódi hústartalma legyen a terméknek.
A gyerekek pedig aszerint értékelték a virsliket, milyen érzés volt beleharapni.

Húsok, kolbászok, virslik Szombathelyen, a Kámon-Hús hentesüzletében

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.