Igaz, a disznótorok időszakát november 30-ától, András-naptól szokás számolni, a legtöbben mégis a januári időszakra időzítik a disznóvágást. Ha pedig ez az időszak a disznóvágásról szól, akkor a hurkának és a kolbásznak, a disznótoros finomságoknak is most van itt az ideje.
Tény, hogy nálunk, a Kámon-Húsnál az év nagy részében kaphatók ezek a finomságok, de azért a legtöbbeknek ilyenkor, a farsang környéki időszakban jön meg a kedve egy kis hurka-kolbászhoz. Mindez talán a régi szokásokból ered… Nem tudni, de ilyenkor mi is komolyabb mennyiséggel készülünk “hurkaügyileg”.
A bisztróban…
Szóval, ha diszóvágásra nem is jutsz el, egy disznótoros lakomát akár otthon is varázsolhatsz az asztalra. Nálunk, a bisztróban és a húsboltban ehhez minden alapanyagot megtalálsz. Hurkát és kolbászt is sütésre előkészítve. Persze, ha nem bajlódnál a sütéssel, helyben is fogyaszthatsz, de vihetsz is magaddal frissen sült “disznóságokat”.