Ki, hogyan készíti a hurkát és a sült kolbászt?

Számos praktika létezik, igazából nem kell nagy tudomány az elkészítéshez. Viszont apró dolgokon múlhat a siker. Ezt a legtöbb háziasszony és a sütésben-főzésben jártas úr is tudja. Megnéztük, ki milyen módszerekre esküszik.

Vannak, akik tepsiben sütik úgy, hogy egy kevés vizet öntenek a hurka, a kolbász alá. Így a kisülő zsír nem ég az edényre. Mások inkább előtte megmossák, hogy a “bőre” sütéskor ne repedezzen meg. Egyesek az előmelegített sütőt és a mérsékelt lángon való sütést javasolják.

hurka kolbasz
A szétdurranás ellen sokan a vizet hívják segítségül. Ki így, ki úgy. Olvastunk olyat, hogy van, aki hideg vízbe áztatja a hurka-kolbászt, nagyjából fél órára. És csak ezután kezdi el sütni.
Mások a gázon való serpenyős sütést is jó módszernek tartják. De itt is hangsúlyozzák, hogy egy kevés vizet ebben az esetben is szükséges a hurka alá önteni.

 
Mindenki más elkészítési módra esküszik. Te hogyan készíted? Oszd meg másokkal! Ha kedvet kaptál a hurkasütéshez, gyere el Szombathelyen a kámoni húsboltba, ha pedig kóstolnál, a bisztróban várunk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.