Tudjátok, mit szeretünk az őszben? Azt, hogy már a küszöbön a hurka, a disznósajt és a kocsonya szezonja. Persze lehet ezeket korábban is kapni, de azért kétségtelenül október környéke az az időszak, amikor igazán kívánjuk ezeket a finomságokat.
Ez talán abból adódik, hogy a disznóvágások ideje is őszre, a tél kezdetére tevődött/tevődik, így a hurka és a disznósajt is ekkor készült nagyobb mennyiségben. Meghát hőségben nem tanácsos ezeket gyártani, ahogy a kocsonyát sem. Úgyhogy lényegében a hűvösebb idő az, amire várni kell. De már nem sokat. Jó egy hónap – talán -, és már készülhet a kocsonya is. Plusz nekilátunk kicsit nagyobb mennyiségben is véres- és májashurkát, illetve a házi disznósajtot készíteni.
Egy kis kedvcsinálónak itt van pár fotó a saját készítményekből. Íme, a kámoni véreshurka.
Egy-két kész hurka a bisztróban, de sütésre előkészített változatot is vásárolhatsz nálunk
Ez pedig a mi házi disznósajtunk.
Igazi házi
És a kocsonya…
A nagy kedvenc -már nem kell sokat várni rá
Ha házi finomságokra vágynál, nézz be hozzánk a bisztróba!