Megkezdődött a medvehagyma szezon, húsok ízesítéséhez kiváló

Itt a medvehagyma szezon. Sokan indulnak útnak mostanában, hogy gyűjtsenek belőle. Egyesek csak az íze matt szedik és eszik, mások a gyógyhatása miatt is.

Mielőtt nagyon belelendülünk a “szüretbe”, érdemes tudni, hogy állami erdőkben csak engedéllyel lehet szedni. Magánterületen pedig csak annyit szedjünk, amennyit elfogyasztunk! A piacon is lehet belőle vásárolni, a legtöbben így szerzik be az ízesítésre kiváló növényt. Hús mellé, grillezett zöldségekhez tökéletes, de simán, zsíros kenyéren is igazán ízletes. Nem csak jó ízű, egészséges is.  Hasi problémák leküzdésében és vérnyomáscsökkentésben is segít. Emellett mérsékli a vér koleszterinszintjét és lázcsillapító hatása is van.
medvehagyma-pixabay
A medvehagymából készítenek egyébként pogácsát, krémlevest, rántottát. Ízesítenek vele különféle húsokat, például a töltelékbe is tesznek belőle. Fűszernek kiváló.
Ha nem a piacon vásárol, a medvehagyma gyűjtésekor figyeljen arra, hogy ne tévessze össze a gyöngyvirággal. Levelük nagyon hasonló, a gyöngyvirág pedig mérgező.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.