Mi a legtöbbször kacsát készítünk így, de sertést és halat is nyugodtan lehet konfitálni

Mi a legtöbbször a kacsacombot konfitáljuk, de más húsféléket is lehet és érdemes így elkészíteni. Mi azért szeretjük az eljárást, mert egészen más ízt kapunk, mint a klasszikus sütéskor.

A zsírban lassan sült, vagyis inkább főzött étel íze sokkal gazdagabb, és a hús is szaftosan omlós. Ezt más eljárással nehéz lenne elérni. Egyébként a módszer nem egy újszerű konyhatechnikai megoldás. Régen is tudták, hogy sok zsírban főzni, sütni jó dolog. Már ha lassan, sokáig készül az étel. Így marad meg a hús eredeti íze, és így adja át a zsír is azt a pluszt. A zsírba persze mehet még fűszer is…

A végeredmény: egyáltalán nem száraz, hanem omlós, puha hús, aminek érződik az eredeti, enyhén fűszeres íze. Ilyen a mi kacsasültünk is.

 

Konfitált kacsa

De nem csak kacsa készíthető így. Bár a módszer kétségtelenül a legjobban talán a szárnyasoknál alkalmazható a legjobban. Ettől függetlenül nyugodtan próbálkozhatsz sertéshússal is. Mi is készítünk így bisztrós finomságokat. Íme.

 

Ez is a bisztróban készült

Ugyanakkor halakat és bárányt is lehet így sütni. Az előbbivel többen próbálkoznak, az utóbbi azért ritkán kerül a tepsibe.

Te kipróbálnád otthon? Alapanyagért és tippekért nézz be hozzánk a húsboltba! Ha pedig megkóstolnád, milyen mondjuk a konfitált kacsa, várunk a bisztróban.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.