Mi kerüljön a délutáni, az esti szendvicsbe?

Délután, este teljes kiőrlésű pékárút együnk és könnyű, zsírszegény felvágottakat tegyünk az ilyenkor fogyasztott szendvicsbe. A pulykamell és csirkemell sonka ideális választás lehet.

A nap fontos étkezése a reggeli. Ilyenkor tanácsos nagy energiát adó ételeket fogyasztani, hogy a szervezte a nap során meg tudjon birkózni a stresszes helyzetekkel. Azok, akik reggel kiadósan étkeznek, kevesebb egészségtelen ételt fogyasztanak később – ez bizonyított. Alig nassolnak. Az ebéd a legtöbb embernél szintén kiadós – ez még nem is jelent problémát. De délután és este már könnyedebb ételek válasszunk, ha tehetjük. Uzsonnára és vacsorára is teljes kiőrlésű pékárút együnk és könnyen emészthető, zsírszegény felvágottakat tegyünk az ilyenkor fogyasztott szendvicsbe. A pulykamell és csirkemell sonka ideális választás lehet.

szendvics
Az ízletes vacsoráról nem kell lemondani, tehetünk a kenyerek közé például házilag elkészített húsféléket is. Csirkemell csíkok például negyed óra alatt kisüthetők, friss salátával teljes kiőrlésű kenyér mellé igazán ízletesek. Ha a lefekvéshez nem túl közeli időpontban esszük a vacsorát, vékony szelet sertés sülthús is belefér. Lényeg, hogy a szervezetnek legyen ideje feldolgozni. Néztünk néhány este is elfogyasztható ízletes szendvics receptet. Íme.

 
A mindemegette.hu-n találtuk a bazsalikomos csirkés szendvicset. Ennél sajtkrém kerül a teljes kiőrlésű kenyerekre, majd salátalevél, sült csirkemellfilé, paradicsom és egy kevés bazsalikomlevél. Hasonlóan ízletes lehet a sonkás szendvics egy “extrább” verziója. Itt a szezámmagos kenyérre vajat, salátát és aszalt fügét, egy kevés szójacsírát valamint füstölt baromfisonkát javasolnak.

 
A csirkés szendvicsek alapja nagyjából hasonló, bolondítani azonban sok mindennel lehet. Ha tehetjük használjunk teljes kiőrlésű magos kenyeret és sok zöldséggel fogyasszuk. A hús lehetőleg minőségi legyen. Ez utóbbi kiválasztásában segítünk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.