Kizárólag a legjobb alapanyagokat. Egészen pontosan húst, ami csak kifogástalan minőségű lehet. De a Püski kolbászokban fontos alapanyag a sertés legnemesebb és egyben legízletesebb szalonnája is, a tokaszalonna. Ahogy a manufaktúra oldalán olvasható, ennek gazdag íze és állaga segíti elő a fűszerek kibontakozását és a kolbászok tökéletes érlelését. Jól hangzik…
Az összetevők sora itt még nem ér véget, ugyanis az igazi házias ízvilághoz elengedhetetlen a fokhagyma. A Püski kolbászokba való fokhagyma kiválasztásakor számít, hogy milyen a gerezdek mérete, a termőtalaj jellege és a növény tárolásának a módja is meghatározó.
A paprika és a kömény
A magyar kolbászból nem hiányozhat a paprika. A manufaktúrában öt szempont alapján választanak megfelelőt. Nézik a színét, az ízét, az illatát, az állagát és az olajosságát.
Püski kolbászok a bisztróban
És mivel a Püski kolbászok igazi békési típusúak, így a kömény sem maradhat ki az összetevők közül. Sőt, nem csak, hogy nem hiányozhat, hanem a Püski kolbászok markáns ízének a kömény az élharcosa – írják. Végül, mielőtt a kolbászmasszát természetes magyar sertésbélbe töltik, sóval is ízesítik az alapanyagot. Ennek nem csak az ízvilágban, hanem a természetes tartósításban is nagy szerepe van.
Merthogy minden természetes…