Mit tegyünk, ha túl sok sonka marad húsvét utánra?

Nem fogyott úgy a sonka, ahogy azt terveztük? Mutatjuk, hogy milyen ételek készíthetők a maradékból.

Fontos: ha füstölt, főtt sonkát vettünk, nem kell attól tartanunk, hogy hamar megromlik. A hűtőben hetekig eláll. De azért nem árt, ha még a héten felhasználjuk. Kis ötletességgel könnyedén beleépíthetjük a maradék sonkát a mindennapi ételeinkbe.

Készítsünk pizzát vagy sonkás tésztát a hétvégére!

sonkás tészta

A megmaradt sonka vékonyan kockázva pizzák, langallók, lángosok feltéte lehet, de melegszendvicsben is kitűnő összetevővé válik. A rakott ételek rétegei közé daráltan vagy akár szeletként is helyezhetjük – érdemes kipróbálni. De tésztához is kíválóan passzol. A parasztsonkás penne például nagyon jó választás.

A sonkát krémlevesek kiegészítőjeként, de akár levelestésztás kiflik, pogácsák ízvilágának növelésére is bátran felhasználhatjuk. Egy kis kreativitással könnyedén “újrahasznosíthatjuk” a maradékot. Így nem vész kárba a drágán megvett finomság.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.