Néhány ok, amiért érdemes rakott ételt készíteni

Az első, hogy nagyon finomak. Talán ez a legfontosabb, de mi a többi?

Például, hogy pillanatok alatt elkészíthető. És gyakorlatilag minden ételnek létezik rakott formája is. Gondoljunk csak bele: a rakott krumpli mellett készíthetünk rakott karfiolt, rakott zöldbabot, rakott káposztát. Süthetünk rakott formátumban tejszínes pennét vagy lasagnet – hogy az olaszos vonalat is említsük.

De gyorsan elkészül és nagyon ízletes a baconos, kolbászos rakott csirke, ahogy a rakott sertéstarja is. Ez utóbbihoz sem kell nagy főzőtudomány. Annyi az elkészítési mód, hogy a húsunkat fűszerezés után serpenyőben átsütjük, egy tepsiben felszeletelt krumplira tesszük, majd burgonyával befedjük. Ha ezzel megvagyunk, mehet a tetejére a tejföl és a sajt. Egy órán át sütjük, és kész is. Egyszerű, változatos és finom.

A bisztróban készült

De a zöldségek mellé is bármikor mehet a húst. Darált formában egy kis rizzsel összekeverve könnyedén tartalmassá tehető a rakott ételünk.

Próbáld ki!

Ha nem tudod, mit készíts ebédre vagy vacsorára, szerintünk érdemes a rakott ételeket végignézni. Mi is sokszor találunk újdonságot.

Ha pedig ráleltél a Neked való receptre és az étel elkészítéséhez valamilyen húsra lenne szükséged, nálunk beszerezheted. De rakott ételeket a bisztróban is kóstolhatsz. Akár ilyet is, mint a képen.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.