A nők viszik inkább otthonról az ebédet

A nők viszik inkább otthonról az ebédet. A fiatalok nem érzik változatosnak az étkezésüket. Az idősödők pedig inkább a receptkönyvet lapozzák fel, minthogy az interneten kutassanak egy-egy új étel után.

 

Készült egy felmérés, amiben a hazai étkezési szokásokat vizsgálták. Kiderült, hogy a résztvevők 3 százaléka boltban vásárol, 8 százalék rendel ételt ebédre. A nagyobb arány, 73 százalék pedig otthonról viszi a meleg ételt. A Webbeteg egészségportál megbízásából készített kutatás adataiból az látszik, hogy minél tehetősebb valaki, annál változatosabbnak érzi az étkezését.

 

A nők 78 százaléka főz otthon szemben a férfiakkal, akiknek csak 67 százaléka teszi ugyanezt. Ételt inkább a nagyvárosokban, megyeszékhelyeken élők rendelnek.

 

Az új receptre az idősödők is nyitottak. Húsz százalék főz recept alapján, 63 százalék pedig a saját tudását használja. Az életkor előrehaladtával csökken azok aránya, akik általában recept alapján és nő azoké, akik legtöbbször saját kútfőből főznek – olvasható az elemzésből. A recepteket a fiatalok inkább a neten keresik, míg az idősödők szívesen forgatnak szakácskönyvet.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.