Október második péntekén lesz a tojás világnapja

Október 10-e, péntek a tojás világnapja. Ünnepeld meg egy jó Omlettel! A bisztróban és az étteremben is számos módon elkészített omlettből választhatsz.

Tudtad? Csökkent a hazai lakosság tojásfogyasztása. Te mennyit eszel belőle? Évente Magyarországon már csak 220-at eszünk átlagban, négy éve ez még 260 darab volt. A 220 tojással egyébként Magyarország az európai középmezőnybe kezd csúszni – ezt a Tojásszövetség elnöke mondta a napokban egy sajtótájékoztatón.

 
Arra is felhívta a figyelmet, hogy a tojás kiváló minőségű fehérjeforrás, megfelelő mennyiségben tartalmazza az esszenciális aminosavakat. Vitamin és ásványianyag tartalma nagyon magas, a sárgája például sok D-vitamint tartalmaz, ami a téli időszakban különösen fontos. A tojásfehérje a legtökéletesebb táplálék az anyatej mellett. Könnyen emészthető, tápláló, ráadásul a környezeti lábnyoma is csekély, mivel kis területen kevés erőforrással is meg lehet termelni.

 

Fogyassz Te is rendszeresen tojásból készült ételt, próbálj ki az újdonságokat! Különféle ízesítéssel készült omlettek Szombathelyen, a reggeliző éttermünkben és a bisztrónkban is kérhetők. Szombathely, Maros u. 2.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.