Öt nem annyira esztétikus étel, amiért mégis rajongunk

Léteznek olyan ételek, amik ugyan nem túl jól néznek ki, mégis rajongunk értük. Biztosan Te is tudnál mondani ilyeneket. Mi most ötöt mutatunk.

Az első a disznósajt, más néven préshurka. Nem túl gusztusos étel, de ez sokakat egyáltalán nem zavar. Főleg azokat, akik szeretik a “disznóságokat”, hiszen rendszerint fejhús, tokaszalonna és bőrke kerül bele.

disznosajt

Disznósajt a kámoni bisztróban

Szintén nem a szépségéről híres a kocsonya. Mégis alig várjuk, hogy a tavasz és nyár után újra kóstolhassuk egy kis friss, ropogós kenyérre, tormával, ecettel – ki hogyan szereti.

Nem kimondottan gusztusos a körömpörkölt sem – bár ez szubjektív. Ezért inkább nevezzük kevésbé esztétikusnak. A kinézete ellenére sokan rajongnak érte. És talán nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert tagadhatatlanul jó dolog “kézzel-lábbal” enni. A körömpörköltet nem is lehet máshogy. Erről egy korábbi bejegyzésünkben írtunk.

A negyedik kiemelt ételünk a véres hurka. Nincs nagyon mit hozzáfűzni. Nem szép, de finom. Jól esik otthon, jól esik bisztrózáskor. Ha megfelelő a fűszerezése, fejedelmi étel.

Talán a velő se nyerne ételszépségversenyt. Nyers formában biztosan nem. Viszont elkészítve már nagyon gusztusosan tálalható. De egyszerűen rántva, frissen sütés után fogyasztva nagyon remek étel. Nálunk, a Kámon-Húsnál nyersen és kisütve is kérheted.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.