Léteznek olyan ételek, amik ugyan nem túl jól néznek ki, mégis rajongunk értük. Biztosan Te is tudnál mondani ilyeneket. Mi most ötöt mutatunk.
Az első a disznósajt, más néven préshurka. Nem túl gusztusos étel, de ez sokakat egyáltalán nem zavar. Főleg azokat, akik szeretik a “disznóságokat”, hiszen rendszerint fejhús, tokaszalonna és bőrke kerül bele.
Disznósajt a kámoni bisztróban
Szintén nem a szépségéről híres a kocsonya. Mégis alig várjuk, hogy a tavasz és nyár után újra kóstolhassuk egy kis friss, ropogós kenyérre, tormával, ecettel – ki hogyan szereti.
Nem kimondottan gusztusos a körömpörkölt sem – bár ez szubjektív. Ezért inkább nevezzük kevésbé esztétikusnak. A kinézete ellenére sokan rajongnak érte. És talán nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert tagadhatatlanul jó dolog “kézzel-lábbal” enni. A körömpörköltet nem is lehet máshogy. Erről egy korábbi bejegyzésünkben írtunk.
A negyedik kiemelt ételünk a véres hurka. Nincs nagyon mit hozzáfűzni. Nem szép, de finom. Jól esik otthon, jól esik bisztrózáskor. Ha megfelelő a fűszerezése, fejedelmi étel.
Talán a velő se nyerne ételszépségversenyt. Nyers formában biztosan nem. Viszont elkészítve már nagyon gusztusosan tálalható. De egyszerűen rántva, frissen sütés után fogyasztva nagyon remek étel. Nálunk, a Kámon-Húsnál nyersen és kisütve is kérheted.