Gyakran tűnnek fel divatos irányzatok az étkezésekben is. Van, hogy a bisztrózást kapják fel jobban, máskor pedig keleti ételeket fogyasztunk szívesen, olykor levesezőben trendi étkezni.
A trendek változnak, újabb és újabb szokások terjednek el. Az Origo gasztro rovata, a Táfelspicc szerint idén a pastrami lesz az új hamburger. Mi is ez pontosan?
Valójában egy szendvicsféle. A két kenyér közé rengeteg húst tesznek, hozzá pedig mustárt pakolnak. Az étel egyébként amerikai-román-zsidó származású.
fotó: sxc/illusztráció
A hangsúly a minőségi, ízletes húson van. Egészen pontosan marhaszegyből készül. A hozzá illő ízesítés sem túl bonyolult: a pácolt húst rozskenyérbe teszik, mustárt adnak hozzá és ecetes uborkával kínálják. A pastramit egyébként reuben szendvicsnek is nevezik.
Ha hagyományos csirkeburgerre vágysz, nézz körül nálunk. Ha megpróbálnád elkészíteni a pastramit és minőségi húsárura van szükséged, érdeklődj bátran Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.