Sült sertéspofát kóstoltál már?

Kissé talán érdekes az elnevezése, de hidd el, egy nagyon finom ételről van szó. De nem csak, hogy finom, hanem puha, szaftos és szerintünk gusztusos is. Remek bisztrós étel.

Az elkészítése viszont nem olyan egyszerű. Pontosabban időigényes. Ugyanis a húst sokáig kell alacsony hőmérsékleten kezelni. Amihez manapság sous-vide technológiát szokás alkalmazni. Amikor a pofa megpuhult, a pörkölthöz hasonlóan és sütve is elkészíthető. Mi az utóbbi módszer szerinti eljárást választottuk. Íme, ilyen lett.

Sertéf pofa - Szombathely

Szombathelyen a kámoni bisztróban készült sertéspofa

Burgonyával, egy kis házi savanyúsággal tökéletes. Mi sertéspofát rendszeresen készítünk a bisztróban, úgyhogy, ha kóstolnál és felénk jársz, nézz be hozzánk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.