A szalonnák szalonnája a bisztróban

A szalonnák szalonnája a császárszalonna. Szerintem ebben sokan egyetértünk. A császárhúsból készített szalonna – legyen füstölt, sült vagy főtt – csak jó lehet.

Az elkészítési módja rendkívül széles. Süthetjük csak simán sóval, borssal, de kedvünkre ízesíthetjük más fűszerekkel is. Ízlés kérdése. Sokak szerint a császárhúsból készített sült szalonnának nincs párja. Állítják, legjobb, ha ropog a bőre, a zsírja pedig olvadós, a húsa omlós.

csaszar

A császárszalonna egyébként sertés oldalszalonnából készül. Táblás és darabolt, csíkozott és szeletelt “kiszerelésben” is kapható. Ha kóstolni szeretnéd, Szombathelyen a kámoni bisztróban megteheted. Várunk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.